WAT wil jij van een school?

MOTIVATIE.

Daarom is Agora ontworpen om leren weer leuk te maken. En dat doen we op een manier die bij jou past. 

Agora ervaren?

Er is reeds veel belangstelling getoond voor het Agora onderwijs op Curaçao tijdens onze Infodag op 10 December. Daar zijn we blij mee! Ons doel is officieel te starten in maart 2022 aan de Gosieweg 22 (gebouw van Abel Tasman College) om alvast te voorzien in de behoefte van leerlingen die in de 1e of 2e klas zitten van een reguliere vmbo-t, havo of vwo school (zij-instroom) en nu al op zoek zijn naar een alternatief, en voor leerlingen die nu thuisonderwijs krijgen (vanwege onder andere hoogbegaafdheid). Ook kinderen van groep 8 die hun advies al binnen hebben, zijn welkom.

Ben jij ook nieuwsgierig naar Agora, dan is een echte fysieke ervaring de beste manier om te bepalen of het voor jou is. Vul in het formulier hiernaast en we nemen contact met je op voor een afspraak!

Ja!

Leren vanuit jouw interesse

Agora is een unieke leerschool voor vmbo-t, havo en vwo. Bij ons word je uitgedaagd door coaches met lef. Zij stimuleren je om je passies te ontdekken, je vaardigheden te ontwikkelen en je eigen keuzes te maken. Iets voor jou? Haal het beste uit jezelf, durf te worden wie je wil zijn. Kom naar Agora!

Wat is er speciaal aan Agora?

  • Jij designed jouw eigen studieplek – dus nooit meer een  standaard stoel en bureau!
  • Jij onderzoekt de onderwerpen waar jij interesse in hebt
  • Geen autoriteit (leraar) die jou zegt wat je moet leren en wanneer je dat moet doen. Talloze onderzoeken tonen aan dat ‘geforceerd’ leren, niet effectief werkt. 
  • Je kan individueel bezig zijn of in een groep, afhankelijk van je Challenge.
  • Er wordt in je stamgroep geen onderscheid gemaakt tussen vmbo, havo of vwo leerlingen, noch tussen de leeftijden. De kracht van een groep komt namelijk uit haar diversiteit.
  • Omdat iedereen zijn of haar eigen route bewandelt, verdwijnt het pestgedrag tussen kinderen. De noodzaak voor mensen om zich te ‘onderscheiden’ van anderen, is er namelijk niet bij Agora, juist omdat iedereen ongelijk wordt benaderd. 
  • Geen vakken, geen cijfers en… geen stress