INTERNATIONAAL LEREN VANUIT ONS EILAND

NETWERK.

Daarom volg jij bij Agora een gepersonaliseerde leerroute die past bij jouw natuurlijke nieuwsgierigheid en behoefte aan ontwikkeling op dat moment. Simpel toch?

Vereniging Agora

Agora gaat over autonoom leren. Bij autonoom leren is de lerende (het kind/de leerling) in de lead. Het kind is eigenaar van zijn eigen leren. Die autonomie gaat zo ver dat het kind als enige bepaalt wat zinvol is voor hem of haar. Het gevolg is dat elk kind zijn eigen leerroute volgt. De leervraag (challenge) van het kind staat centraal. De nieuwsgierigheid of leergierigheid is leidend. Vanuit de leervraag (challenge) ontstaat het leerproces. Hier komt de coach (Agoriaanse Meester) aan bod. De coach stuurt, stimuleert, inspireert, helpt analyseren, adviseert en geeft feedback.

De vereniging Agora Onderwijs wil het Agora-onderwijs op scholen in Nederland en andere landen verder uitbouwen en ontwikkelen vanuit de gemeenschappelijke Agora-visie. Ze willen de gemeenschappelijk ontwikkelde kennis delen met het hele onderwijs en de overheid. De aangesloten scholen vormen samen een lerende organisatie. De vereniging ondersteunt, begeleidt en verbindt de afzonderlijke Agora-scholen vanuit het idee dat deze manier leren van en met elkaar tot nieuwe kennis leidt, waar we als Agora-scholen en als sector beter van worden.

Agora Curacao is in het proces om lid te worden van Vereniging Agora waartoe 12 andere scholen in Nederland behoren. Hiervoor worden wij ondersteund vanuit Nederland in de uitvoer van ons onderwijsprogramma en de juiste aanlsluiting op het tertiaire onderwijs. De meest recente resultaten: 100% van haar leerlingen met een vmbo advies zijn geslaagd voor hun eindexamen, 80% voor het HAVO en 100% voor het VWO. Agora werkt! 

Lumiar

Lumiar werd opgericht in 2003 door een groep geinspireerde onderwijzers die een visie hadden om onderwijs wereldwijd te transformeren. Onderzoek uitgevoerd door Stanford University, Unesco en Microsoft, hebben Lumiar als het enige Latijns Amerikaans instituut geplaatst op de lijst van effectieve tranformatie initiatieven. Lumiar is ook erkend als een van de meest innovatieve methodologieen ter wereld door OECD.

2GTHR mag zichzelf ‘Powered by Lumiar’ noemen en kan als gevolg hiervan gebruik maken van haar pedagogische adviezen en infrastructuur om coaches te ondersteunen. De Digitale Mosaic geeft ook nog eens online toegang tot Experts over de hele wereld.